Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2019-11-14
Ajour d. 2020-02-01

Advokaten i bestyrelsen: Ledelse og strategi

3 kursuspoint i Bliv en bedre advokat, Erhvervs- og selskabsret, samt bestyrelsesarbejde

 -  62 anmeldelser

På dette kursus vil underviser Caspar Rose hjælpe dig, som enten sidder som advokat i en virksomhed eller en bestyrelse, til at forstå de økonomiske begreber, samt klæde dig på til at kunne begå dig i en bestyrelse. Der vil på kurset være en række temaer, som bl.a. indeholder: 

  • Grundlæggende forståelse af begreberne 
  • Forståelse for finansiering, investering og risikostyring
  • Økonomiske konsekvenser, set fra en advokats perspektiv

Det er ikke nok bare at være faglig dygtig, man skal kunne forstå hvordan elementer påvirker bundlinjen. På kurset vil du derfor få en økonomisk indsigt, der strækker sig over hele virksomhedens gøren.   

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Oversigt over strategimodeller

Strategimodellerne benyttet på lektionen er ikke nye modeller, men modeller der er blevet benyttet længe, og derfor også er gennemarbejdet af mange virksomheder m.m.

Der vil blive talt om en SWOT, udvalgte vækstmodeller til analyse af konkurrencesituationen og til sidst nogle modeller for organisk vækst, som også er vigtigt i en organisation. 

Disse modeller bruges typisk for at forstå sine konkurrenter, da det er her man typisk ser de største reaktioner, samt der giver et billede af hvad vi kan forvente at se fremtidigt. 

40 minutter

2.  God selskabsledelse

Anden lektion omhandler hvordan man kan tilrettelægge arbejdet mere effektivt, så det kan skabe værdi, strukturering af forhold, brug af årshjul og meget mere. Som forsættelse på strategien, vil der også blive gennemgået risikostyring, som er et væsentligt element her. 

Afslutningsvist vil der være fokus på bestyrelsessammensætning, med inputs fra forskning på området, ansvar og eventuelt erstatningsansvar. Herunder kommer bestyrelsesevalueringer ind, som er en ny ting her i Danmark.

ca. en time

3.  Praktiske værktøjer i bestyrelsesarbejdet

Sidste lektion fokuserer på god selskabsledelse, samt den baggrund der er for disse regler. Det er ikke regler som står i selskabsloven eller andre steder, men det er anbefalinger der findes på verdensplan. Der vil til sidst være en undersøgelse, som viser hvordan Danmarks børsnoterede virksomheder benytter og implementerer disse regler.

33 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Caspar Rose

Caspar Rose

Advokat, Ph.D. hos Rose Advokater

Caspar Rose er advokat og partner i Rose Advokater, som er et niche advokatkontor specialiseret i erhvervsret inden for selskabsret, kapitalmarkedsret, M&A, corporate governance, ledelsesansvar samt bestyrelsesrådgivning. Caspar Rose er uddannet cand.jur. samt cand.merc. i finansiering og regnskabsvæsen. Desuden har han en Ph.D. i Finansiering fra CBS. Caspar Rose er tidligere professor (mso) fra CBS: Desuden sidder Caspar Rose i en række danske bestyrelser.