Nogle af de data, der indsamles af denne udbyder, skal bruges til personalisering og måling af reklameeffektivitet.
Nogle af de data, der indsamles af denne udbyder, skal bruges til personalisering og måling af reklameeffektivitet.
Nogle af de data, der indsamles af denne udbyder, skal bruges til personalisering og måling af reklameeffektivitet.
3 kursuspoint i Procesret, procedure og strafferet, Ansættelses- og arbejdsret
Kurset bliver fjernet fra platformen september 2024
På dette kursus vil underviser Andreas Bloch Ehlers gennemgå kausalitetskravets bevisproblem, af kausalitetskravet, som er det nok vigtigste krav indenfor erstatningsretten, da dette forbinder ansvarshændelsen til skadestabet. På trods af den vigtige rolle, så er der stadig mange ting i kausalitetskravet som er uopklaret. Hvad vil det egentlig sige, at der skal være en kausal sammenhæng mellem ansvarshændelsen og skaden, og hvordan håndteres sårbarhed? På kurset vil der være svar på disse og mange flere spørgsmål, samt konkrete eksempler med tilhørende bud på løsninger.
Kurset er en fortsættelse af Andreas Bloch Ehlers andet kursus, omhandlende kausalitetskravets materielle indhold.
Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.
Kausalitetskravets bevisproblem er en forlængelse af kurset omhandlende kausalitetskravets materielle indhold. Kausalitetskravets bevisproblem beskæftiger dig med spørgsmålet om det er tilstrækkeligt godtgjort, hvis der er kausalitet mellem ansvarshavende og skaden. Hvad var årsagen, var det nogens skyld, hvor mange var involveret og hvor længe kan der gå? Dette er nogle af de spørgsmål der vil blive gennemgået på kurset.
Andreas Bloch Ehlers er ansat som professor MSO på Det Juridiske Fakultetet ved Københavns Universitet. Han har i en årrække beskæftiget sig med grundlæggende formueretlige emner, herunder særligt ansvarsvurdering, årsagssammenhæng, adækvans, tabsopgørelse, ledelsesansvar og produktansvar. I 2011 udgav han sin ph.d.-afhandling "Om adækvanslæren i erstatningsretten" (Karnov Group), og i 2017 forsvarede han sin doktorafhandling om "Kausalitet i personskaeerstatningsretten" (Karnov Group). I 2019 udgav han lærebogen "Grundlæggende erstatningsret". Desuden har Andreas udgivet en lang række internationale artikler om formueretlige emner. Andreas har siden 2007 undervist i formueret og modtog i 2018 prisen som årets underviser på Københavns Universitet.