Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2021-09-23

Børsret I – Grundkursus

5 kursuspoint i Erhvervs- og selskabsret, samt bestyrelsesarbejde

 -  40 anmeldelser

På kurset får du et indblik i de vigtigste børsretlige begreber og regler på området. Du får en praktisk forståelse for børs- og kapitalmarkedsret dvs. et overblik over de vigtigste forhold, man skal være opmærksom på som rådgiver for/ansat i børsnoterede selskaber eller selskaber, der påtænker at rejse kapital på fondsbørsen dvs. som skal børsmodnes. 

Ud over advokater, revisorer og virksomhedsjurister, er denne viden også relevant for ledende medarbejdere internt i børsnoterede selskaber f.eks. inden for finans eller Investor Relations.

 

På kurset vil jeg gennemgå følgende emner: 

  • Hvorfor blive børsnoteret?
  • At blive optaget til handel – på vej mod børsen
  • Regelgrundlaget
  • Reglerne om kapitalforhøjelse
  • Betingelserne for at blive optaget
  • Prospektkravene
  • Prospektansvar
  • Verifikation
  • De løbende oplysningsforpligtelser – offentliggørelse af intern viden, herunder betingelserne for udsættelse af intern viden
  • Overtagelsestilbud – frivillige og pligtmæssige tilbud
  • Markedsmisbrug - insiderhandel og markedsmanipulation

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  At blive optaget til handel – På vej mod børsen

I første lektion vil Caspar fortælle om de grundlæggende krav og foranstaltninger, der er for at blive optaget på Børsen; samt de gode grunde hertil. Derudover vil vi komme ind på kapitalfremskaffelse og forhøjelse, kursfastsættelse, omsættelighed og ejeraftaler.

ca. en time

2.  At blive optaget til handel – Prospektkravene

Før man kan blive optaget på Børsen, skal man have udarbejdet et prospekt. I denne lektion dykker vi dybere ned i, hvad et prospekt skal indeholde, samt nogle af de faldgruber, man skal holde sig for øje, når man udarbejder sit prospekt.

30 minutter

3.  Prospektansvaret

I denne lektion kommer vi ind på konsekvenserne af at have lavet fejl eller mangler i sit prospekt. Herunder, hvordan man retter bod på disse og de juridiske følger heraf.

17 minutter

4.  Løbende oplysningskrav

I denne lektion fokuserer vi på 'intern viden', hvad det er, samt hvornår og i hvilke situationer, vi bliver nødt til at offentliggøre intern viden.

21 minutter

5.  Overtagelsestilbud

I denne lektion sætter vi fokus på alle de regler, som regulerer overtagelsestilbud - både de frivillige såvel som de pligtmæssige tilbud.

18 minutter

6.  Markedsmisbrug

I denne sidste lektion stiller vi skarpt på alle de måder, hvorpå man kan ifalde markedsmisbrug. Dette omhandler især at have styr på sine politikker for brug af intern viden, hvordan man gebærder sig i de offentlige medier, samt hvordan opkøb og salg af store mængder aktier kan manipulere markedet.

28 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Caspar Rose

Caspar Rose

Advokat, Ph.D. hos Rose Advokater

Caspar Rose er advokat og partner i Rose Advokater, som er et niche advokatkontor specialiseret i erhvervsret inden for selskabsret, kapitalmarkedsret, M&A, corporate governance, ledelsesansvar samt bestyrelsesrådgivning. Caspar Rose er uddannet cand.jur. samt cand.merc. i finansiering og regnskabsvæsen. Desuden har han en Ph.D. i Finansiering fra CBS. Caspar Rose er tidligere professor (mso) fra CBS: Desuden sidder Caspar Rose i en række danske bestyrelser.