Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2023-01-13

Dagligdagens ansættelsesretlige problemstillinger

4 kursuspoint i Ansættelses- og arbejdsret

 -  69 anmeldelser

Det er vigtigt, at ansættelsesretlige problemstillinger, så vidt muligt, håndteres både menneskeligt og juridisk bedst muligt. Korrekt håndtering både menneskeligt og juridisk er afgørende for den enkelte medarbejder og er afgørende for, hvordan resten af virksomhedens medarbejdere opfatter virksomheden. 

Kurset er henvendt til dig, der arbejder med HR og ansættelsesret i hverdagen, og som skal håndtere både de menneskelige, praktiske og juridiske forhold i den forbindelse. Kurset vil fokusere på udvalgte problemstillinger, herunder problemstillinger der kan opstå i forbindelse med ansættelsen af nye medarbejdere, under selve ansættelsesforholdet, og i forbindelse med at en medarbejder skal opsiges eller selv opsiger sin stilling. 

Kurset henvender sig til dig, der ikke nødvendigvis har brug for at lære alle nuancerne, men som har behov for en mere generel gennemgang af de regler, der er relevante for at kunne håndtere de problemstillinger, der typisk vil dukke op i et ansættelsesforhold. 

Under kurset vil du derfor både få et generelt overblik over de ansættelsesretlige regler samt nogle mere konkrete værktøjer til at håndtere en række personalemæssige dispositioner, som tilsammen vil klæde dig godt på til at kunne håndtere og gribe ansættelsesretlige problemstillinger an i dagligdagen.  Til gavn for medarbejdere, dig selv og virksomheden. 

Kursets overordnede mål:

  • Sætte fokus på de problemstillinger, der typisk kan opstå i et ansættelsesforhold
  • Hjælpe dig på vej til at kunne håndtere disse problemstillinger 
  • Lære dig de mest basale og grundlæggende regler inden for ansættelsesretten

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Den gode ansættelse - Del 1 Rekruttering og ansættelsessamtalen

I del 1 gennemgås, hvad du skal være særligt opmærksom på i forbindelse med rekruttering af nye medarbejdere og de praktiske forhold omkring selve ansættelsessamtalen. 

21 minutter

2.  Den gode ansættelse - Del 2 Kontrakten

I del 2 gennemgås, hvad en ansættelseskontrakt skal indeholde, herunder information om de ændringer der gennemføres i 2023.

16 minutter

3.  Under ansættelsen - Del 1 Ferie og barsel

I del 1 gennemgås reglerne for håndteringen af medarbejdernes ferie og barsel.

15 minutter

4.  Under ansættelsen - Del 2 Væsentlige vilkårsændringer

I del 2 gennemgås reglerne for de problemstillinger, der kan opstå, hvis en arbejdsgiver ønsker at gennemføre vilkårsændringer. 

18 minutter

5.  Under ansættelsen – Del 3 Håndtering af sygdom, langtidssygdom og handicap

I del 3 gennemgås reglerne for håndteringen af medarbejdernes sygdom, langtidssygdom og handicap.

29 minutter

6.  Ansættelsesforholdets afslutning – Del 1 Den svære samtale og praktik vedrørende samtalen

I del 1 gennemgås, hvordan en arbejdsgiver bedst muligt tackler den situation, hvor en medarbejder skal have en påtale, advarsel, en opsigelse eller en bortvisning, og hvordan du som arbejdsgiver praktisk håndterer denne svære samtale. 

36 minutter

7.  Ansættelsesforholdets afslutning – Del 2 Vilkårene for en opsigelse

I del 2 gennemgås, hvilke vilkår der gælder i den situation, hvor en arbejdsgiver skal opsige eller bortvise en medarbejder. 

22 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Helle Nøhr Larsen

Helle Nøhr Larsen

Partner og Advokat (H) hos Sirius advokater

Helle Nøhr Larsen er partner og advokat (H) hos Sirius Advokater med over 25 års inden for arbejds- og ansættelsesret - både inden for det private, internationale og det offentlige. Dette vedrører, både inden for individuel og kollektiv arbejdsret, bl.a. konfliktløsning, retssager, voldgiftssager, overenskomst forhandlinger m.m. Ligeledes sidder Helle også i flere bestyrelser, bl.a. er hun medlem af Dansk Forening for Arbejdsret og bestyrelsesmedlem i foreningen Ansættelsesadvokater, som hun også er medstifter af. Derudover har Helle også stor erfaring i undervisning inden for i arbejds- og ansættelsesretlige problemstillinger, hvor hun bl.a. også har undervist på CBS.