Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2021-05-14

Den nye huseftersynsordning

3 kursuspoint i Fast ejendom, entrepriseret og lejeret

 -  55 anmeldelser

At gennemgå ejendomshandler kræver mere end blot gennemgang af købsaftalen, salgsopstilling og ejendommens servitutter. Langt størstedelen af de ejendomshandler der foretages i Danmark, sker mellem forbrugere, og hvert år handles der omkring 45.000 parcel- og rækkehuse i Danmark. Ud af disse handler er de fleste omfattet af reglerne om huseftersynsordningen. Det medfører, at rådgiveren også skal gennemgå tilstandsrapporten og elinstallationsrapporten.

Rådgiverens rolle er derfor udvidet og omfatter også tydeliggørelse af eventuelle mangler eller ulovligheder i ejendommen.

I 2020 kom er der nye regler om huseftersynsordningen der medførte, at der blev udstedt nye rapporter – rapporter der efter sigende skulle gøre det lettere for forbrugeren at læse rapporterne. Det gør dog ikke, at rådgiverens rolle er blevet mindre, da rådgiveren fortsat er forpligtet til at rådgive om rapporterne, rapporternes indhold og ikke mindst retsvirkningerne af, at rapporterne er udarbejdet og udleveret.

Kurset er relevant for alle der rådgiver om køb og salg af fast ejendom.

Kurset har fire overordnende formål:

  • Gennemgang af reglerne om den nye huseftersynsordning
  • Guide til læsning af de nye rapporter.
  • Hjælpe dig på vej med finde ud af, hvad du skal være opmærksom på i din rolle som rådgiver
  • Gøre dig opmærksom på, hvornår du er ansvarlig for rapporterne og rådgivningen herom

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Overblik over reglerne l

I denne første lektion giver underviser Sune Blohm et generelt overblik over reglerne i den nye huseftersynsordning, herunder loven, anvendelsesområder og bekendtgørelsen.

15 minutter

2.  Overblik over reglerne ll

I anden lektion tages der et mere overordnet blik på reglerne i et større perspektiv, samt hvordan disse forholder sig til indenfor/udenfor ejendommen.

9 minutter

3.  Rapporterne l

Efter en indflyvning i de nye regler, tages der nu et kig på de faktiske rapporter. I første del gennemgås, hvilke rapporter de nye regler påvirker, hvordan disse skal læses, samt et kig på den generelle del af tilstandsrapporten.

9 minutter

4.  Rapporterne ll

I denne lektion tages der et dybere spadestik ned i tilstandsrapporten, hvor den specifikke del gennemgås.

9 minutter

5.  Rapporterne lll

En vigtig del af en tilstandsrapport er ejeroplysninger samt, hvem har ansvaret herfor. I denne lektion får du svar på dette.

11 minutter

6.  Rapporterne lV

Når man har lavet den færdige tilstandsrapport, skal man også have styr på elinstallationsrapporten, herunder opbygning og den overordnet generelle del. 

13 minutter

7.  Advokatens rolle

Når de respektive rapporter er gennemgået, er det vigtigt at vide, hvad din rolle er, når du skal rådgive om den nye huseftersynsordning, herunder særligt, hvad har man af ansvar, og hvad må man ikke rådgive om.

11 minutter

8.  Den byggesagkyndige

I sidste lektion gennemgik Sune Blohm, hvad advokatens rolle er ved et eftersyn. På den anden side står den byggesagkyndige, der varetager de mere praktiske ting ved eftersynet. I denne lektion gennemgås hvilke områder den byggesagkyndige har ansvar for.

16 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Sune Blohm

Sune Blohm

Juridisk Chefkonsulent

Sune er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet i 2013. Sune har gennem sin karriere ydet specialistrådgivning inden for fast ejendom med fokus på overdragelse af fast ejendom og bolig- og erhvervslejeret. Han underviser også på Det Juridiske Fakultet