Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2021-11-18

Dødsbobehandling

3 kursuspoint i Familie- og arveret

 -  78 anmeldelser

Når en person dør, skal der ske en bodeling af vedkommendes bo. Hvorledes denne bodeling skal ske, er reguleret i arveloven. Da vi alle på den ene eller anden måde kommer i berøring med bodeling i løbet af vores liv, er det relevant at kende til reglerne på området. Kurset er således både relevant for dig, der er specialist i arveret, men også for dig der ikke er.

 

Underviser Therèse Kemp, som er advokat med speciale i blandt andet bodeling, giver i dette kursus en indgående introduktion til bodeling, herunder hvad et skifte er, hvad et bo er, og hvordan dette udleveres. Kurset vil endvidere berøre de forskellige former for skiftebehandling, hvor Thèrese Kemp vil gå i dybden med boudlæg, ægtefælleudlæg og suppleringsarv, uskiftet bo, privat skifte, herunder forenklet privat skifte, og sidst men ikke mindst offentligt skifte.

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Dødsbobehandling

Hvad sker der, når vi dør. Hvilke former for behandling af dødsboer kan vi vælge. Hvornår er der behov for en skifteværge, og kan et testamente gøre en forskel.

På dette kursus gennemgår advokat Therèse Kemp de forskellige dødsbobehandlingsmuligheder, herunder reglerne om tvangs og friarv, hvornår kan vi sidde i uskiftet bo, og hvorfor vælger flere og flere det fra.

Underviseren kommer med regneeksempler og gode historier fra det virkelige liv.

ca. en time
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Essential (DKK 875,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Therèse Kemp

Therèse Kemp

Advokat (H) og partner i Jon Palle Buhl

Therèse er uddannet cand. jur. fra Københavns Universitet i 2000, og har sit daglige virke i behandling af generationsskifter, udarbejdelse af ægtepagter, udarbejdelse af bodelinger i skilsmisser, samværssager og bopæls- og forældremyndighedssager. Therèse Kemp er autoriseret bobehandler ved Retten i Lyngby og får derigennem de mere tunge ægtefælleskifter. Hun sidder til dagligt med testamenter, herunder tillige mere komplekse testamenter med successionsrækkefølger. Therèse Kemp har tillige stor erfaring inden for erstatningsretten − herunder særligt personskadesager.