Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2023-12-05

Ejendomsbeskatning

3 kursuspoint i Fast ejendom, entrepriseret og lejeret

 -  19 anmeldelser

I maj 2023 blev en ny lov om Ejendomsbeskatning vedtaget i folketinget. Loven erstatter lov om kommunal grundskyld og ejendomsværdiskatteloven og indeholder en række nye elementer.

På kurset gennemgås hvem der skal betale grundskyld, ejendomsværdiskat og dækningsafgift og hvilke ejendomme der belastes med hvad. Opgørelsen af beregningsgrundlaget for ejendomsskatterne samt skatteprocenten gennemgås. Herefter gennemgås rabatordningen og stigningsbegrænsningsordningen. Hele opkrævningen af ejendomsskatter kommer til at ske via skatteforvaltningen. Den nye ramme gennemgås. Det samme gælder muligheden for indefrysningen af grundskyld mv.

Ved deltagelse på kursus opnås der en samlet overblik over den nye Ejendomsskattelov der træder i kraft 1. januar 2024.
 
 

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Hvem er skattepligtig og af hvilke ejendomme

I første lektion rammer vi af, hvad der er for nogle ejendomme der skal beskattes med ejendomsværdiskat, ejendomsskat (også kaldet grundskyld) og dækningsafgift. 

 

27 minutter

2.  Materialle beskatningsregler

I lektion to vil vi kigge på de materiellebeskatningsregler, hvilke satser vi kigger ind i fra 2024 og fremadrettet på de tre forskellige beskabsningsformer. 

 

30 minutter

3.  Rabatordningen

I lektion tre kommer vi nærmere ind på rabatordningen, som går på at der ikke er nogen boligejere der skal betale mere ejendomsskat total set end man betalte i 2023. 

28 minutter

4.  Stigningsbegrænsningsordningen

I denne lektion fire kigger vi på det vi kalder stigningsbegrænsningsordningen, og den glæder for de boligejere som ikke var omfattet af rabatordningen. 

12 minutter

5.  Reglerne om opkrævning

I sidste lektion som behandler reglerne om opkrævning.

20 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Essential (DKK 875,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Bent Ramskov

Bent Ramskov

Advokat (H) Ph.d., HD-R/Partner hos DAHL Advokatfirma

Bent Ramskov har solid erfaring som advokat og har møderet for Højesteret. Han arbejder med skatteret, primært selskabsskatteret, og kernekompetencerne er rådgivning om generationsskifte, omstrukturering af både selskaber og personligt drevne virksomheder herunder spaltning, fusion, virksomhedsomdannelse mv.Desuden yder Bent Ramskov skatterådgivning om overdragelse af aktiver af enhver karakter, herunder værdiansættelse, rådgivning om skattepligt, rådgivning om selskabsret, rådgivning af andre rådgivere. Han fører skattesager på alle niveauer, også i Højesteret.