Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2022-01-11

Faldgruber for forsvarsadvokaten

3 kursuspoint i Procesret, procedure og strafferet

 -  87 anmeldelser

Som forsvarsadvokat er der en lang række faldgruber som man skal være opmærksom på. På kurset vil forsvarsadvokat Michael Juul Eriksen gennemgå reglerne på området, men også fortælle om de situationer man måske ikke lige forestiller sig som forsvarsadvokat. Problemerne opstår nemlig der hvor man ikke føler, at man gør noget galt fordi ingen advarselslamper tænder.

Kurset vil have en lang række konkrete sager og eksempler, som understreger en lang række af de faldgruber der findes samt hvordan de er opstået. Disse faldgruber vil bl.a. være: 

  • Etablering af klientrelationer

  • Underretning af fravalgt forsvarer

  • Interessekonflikt ved beskikkelse

  • Kommunikation med klienten

  • Kommunikation med familien/venner

  • Kommunikation med parter, herunder politi og retten

 

Der vil yderligere være emner som salærforhold og andre problemstilligner, som også kan anses for problematiske for en forsvarsadvokat. 

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Retslige grundlag

Første lektion omhandler det retslige grundlag og lovgivningen for forsvarsadvokater, som er meget vag i beskrivelsen. Man skal derfor som forsvarsadvokat træde varsomt, da man hurtigt kan lave fejl hvis man ikke har styr på grundlaget. Hertil kommer en række emner omhandlende klientrelationer, interessekonflikter, fravalg og beskikkelse, samt hvordan man forholder sig til dette. 

31 minutter

2.  Kommunikation

Anden lektion omhandler kommunikation, som for en forsvarsadvokat både er med klienten, familiemedlemmerne, vidner og pressen. Alle kontaktpunkter, hvor man skal være helt sikker på hvad der må siges, samt hvad der ikke må. Lektionen afsluttes med salærforhold og andre relevante problemstillinger. 

ca. en time
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Michael Juul Eriksen

Michael Juul Eriksen

Advokat (H) og partner hos Juul Eriksen & Ernst

Michael Juul Eriksen er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1995 og har siden 1998 arbejdet som advokat. Han har været forsvarer i en del højtprofilerede og omtalte sager, og beskæftiger sig til dagligt med straffesager samt økonomiske sager. Michael Juul Eriksen har i mange år undervist i strafferet på universitetet, og han afholder flere kurser om året for andre forsvarsadvokater, ligesom har fået offentliggjort et stort antal fagartikler om strafferet.