Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2022-10-25

Forældelsens BFA

3 kursuspoint i Inkasso og tvangsindrivelser

 -  129 anmeldelser

I kurset ”Forældelsens BFA” gennemgår advokat Jens Peter Fabricius de grundlæggende principper i forældelsesloven. Uanset om du er jurist, revisor eller har en anden faglig baggrund, så vil du efter kurset have en metode og forståelse af Forældelsesloven, der vil sætte dig i stand til afgøre, om og hvornår et krav er forældet.

Kurset er opbygget omkring en metode som Jens Peter kalder ”Forældelsens BFA”. Denne metode, der følger opbygningen af Forældelsesloven, vil sikkert fører dig igennem enhver overvejelse du skal huske, når du skal fastlægge forældelsestidspunktet. Kurset vil ikke gennemgå tvivlstilfælde, domme eller subtile fodnoter, men vil tværtimod forsøge at slå de grundlæggende principper fast, sådan at kurset kan give dig det fundament, der gør dig tryg og som du kan bygge videre på.

Kurset indeholder en række cases, hvor du selv kan gætte med – bare husk at tryk på pauseknappen!

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Introduktion til grundlæggende forældelse

Denne lektion er en introduktion til kurset om grundlæggende forældelse, og behandler nogle af de grundlæggende principper omkring forældelse.

21 minutter

2.  Begyndelsestidspunkt

Denne lektion omhandler begyndelsestidspunktet, og behandler blandt andet hvorfor begyndelsestidspunktet er så vigtigt og ofte overset. Derefter bliver der gået længere ned i loven, og der vil blive kigget på det almindelige princip om forfaldstidspunktet, misligholdelse, skade uden aftale og andre særlige tilfælde.

35 minutter

3.  Fristens længde

Denne lektion har fokus på fristens længde og omhandler den almindelige fristængde, særlige fristlængder, tillægsfristens længde samt den absolutte forældelse. 

24 minutter

4.  Afbrydelse- og suspension

Denne lektion har fokus på afbrydelse. Lektion vil indeholde en introduktion som fokuserer på afbrydelse og den nye frist, som det kan udløse samt den foreløbige afbrydelse og tillægsfrist. Der vil til sidst være fokus på suspension, når kreditor ikke kan afbryde en forældelse. 

23 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Jens Peter Fabricius

Jens Peter Fabricius

Advokat hos Moltke-Leth

Jens Peter Fabricius er advokat hos Moltke-Leth. Han rådgiver især i tvister mellem ejere og tætte samarbejdspartner; og har stor erfaring med ejeraftaler, samarbejdsaftaler af enhver art, købs- og udviklingsaftaler, transport, entreprise- og forsikringsaftaler ofte af international karakter. Jens Peter Fabricius yder rådgivning til virksomheder i potentielle konfliktsituationer, hvor han med kommerciel og teknisk indsigt, sikrer den rigtige løsning; uanset om det er en retssag, et forlig eller den rette sparring til klientens ledelse og forhandlere. Jens Peter Fabricius sikrer, at klienten kender sin ret og ser nøgternt på sin situation.