6 kursuspoint i Inkasso og tvangsindrivelser
På dette kursus vil du få en grundlæggende indføring i en inkassosags forløb fra "vugge til grav".
Vi vil fx. gennemgå:
• Hvordan ser en påkravsskrivelse og et inkassobrev ud?
• 10-dages fristen - hvornår og hvordan overholdes den?
• Hvornår og hvordan tager man en fordring til inkasso?
• Indsigelser: Hvordan takles disse i overensstemmelse med reglerne - og så effektivt som muligt?
• Den forenklede inkassoproces, herunder grundig indføring i, hvordan man udfylder et betalingspåkrav.
• Renter: Gennemgang af reglerne herfor, både størrelsen og hvornår man kan beregne rente fra.
• Kompensationsgebyret, inkassoomkostninger, mødesalærer mv. - et overblik.
• Fogedretsmødet: Afholdelse af telefoniske og "almindelige".
• Forældelse af fordringer.
Du vil efter kurset være godt klædt på til selv at kunne forestå hele forløbet i en inkassosag fra start til slut!
Målgruppe
Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.
Lektionen gennemgår proceduren for før sagen er havnet på dit bord, som advokat, inkassobureau osv. Hvordan sendes en rykker? Hvornår skal man rykke? Og hvordan implementeres en effektiv rykkerprocedure?
Hvad skal man gøre, når skyldneren kommer med indsigelser? Det kigger vi på i dette afsnit.
Hvilke afdragsordninger kan man sige nej til? Er der en forpligtelse til at acceptere visse afdragsordninger?
Hvordan fører man en god samtale med skyldneren i telefonen? Hvad skal man spørge om – og hvad skal man ikke spørge om? Det kigger vi på i dette afsnit.
Hvordan fører man en god samtale med skyldneren i telefonen? Hvad skal man spørge om – og hvad skal man ikke spørge om? Det kigger vi på i dette afsnit.
Kreditor kan overlade det til andre (end sig selv) at lave inkasso – dette kaldes fremmed/ekstern inkasso, hvilket vi kigger nærmere på.
Der er en lang række regler, der fastsætter nogle omkostninger, som skyldner skal betale. Dette er fx rykkergebyr, inkassogebyr, inkassoomkostninger, renter mv. Alt dette får du et overblik over i dette afsnit.
Afsnittet gennemgår hvilke regler der gælder, når en sag kommer for retten. Særligt gennemgås krav for at bruge forenklet inkassoproces.
Når man fører en inkassosag skal man være opmærksom på reglerne i Databeskyttelsesloven- Dette afsnit giver en introduktion til nogle af de ting, du skal være opmærksomme på, når det kommer til behandling af persondata.
I dette afsnit gennemgår Brian, hvordan man holder et godt fogedretsmøde. Han kigger bl.a. på foretagelse af udlæg, indgåelse af afdragsordning, trangsbeneficiet og meget mere.
Når man fører en inkassosag skal man være meget opmærksom på reglerne om forældelse. Forældelse betyder, at fordringen ikke eksisterer mere. Vi kigger på 3-års frist, afbrydelse, ukendskab til opholdssted mv.
Brian Nygaard er cand. jur og har gennem de sidste 15-20 år levet af at undervise i jura, IT mv. via ca. 50-100 kurser årligt. Hans speciale er at forklare besværlige ting på en måde, så alle kan forstå det - og med et smil på læben. Han har tidligere udgivet en række juridiske bøger, herunder i inkasso og forældelse, mens han i nyere tid har fokus på Kunstig Intelligens (AI), herunder ChatGPT mv.