4 kursuspoint i EU-ret, konkurrenceret og udbudsret
Underviser Andreas Schønbeck vil på dette kursus beskrive det meget komplekse område, om internationale kontrakter, da det er et meget bredt område. Han vil gennem kurset besvare det store spørgsmål; hvad er internationale kontrakter, og hvordan skal vi forstå dem? Og ikke mindst hvordan de udarbejdes og hvilke elementer skal indgå.
Det vil gennem kurset være særligt fokus på de kontraktforhold som er væsentlige at kunne håndtere, samt at tilgå emnet omhandlende internationale kontrakter. Hvad er grundlaget for disse og hvilke regelsæt, reguleringstemaer og overvejelser er vigtige for disse kontakter? Dette gælder både fra den prækontraktuelle fase til hovedkontrakten, samt fra hovedkontrakten til når kontrakten bringes til ophør.
Kurset vil også have fokus på hvordan man udformer en kontrakt mest hensigtsmæssigt, hvilket er en diffus størrelse - for hvordan forholder man sig til hensigtsmæssighed? Parterne i en kontrakt kan have forskellige formål og selve kontakten kan have forskellige formål. Derfor er det vigtigt at have et fast begreb, og Andreas Schønbeck vil derfor komme med sin personlige forståelse af begrebet.
Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.
Første lektion vil overordnet handle om internationale kontrakter, hvilken størrelse de er, hvilken struktur de har samt hvorfor vi indgår dem. Det er et bredt område, det spænder både globalt, kulturelt, forhold og meget mere, og man skal derfor være opmærksom på nogle af de diversiteter der kan være. I tilblivelsen af en kontrakt ser folk forskelligt på ting, og denne forskel bliver kun tydeligere og større, hvis man forhandler med en person fra en anden kulturel baggrund.
Andreas Schønbeck er specialiseret i rådgivning om komplekse kontrakter. Andreas har 10 års erfaring som in-house-advokat fra nogle af verdens førende on- og offshore vindmølleproducenter, og han har derfor særlig ekspertise inden for kontrakter i vindindustrien – både i forhold til salg og service såvel som i forhold til indkøb. Derudover har Andreas gennem syv år været ekstern lektor ved Aarhus Universitet og har skrevet en lang række artikler om kontrakt- og produktansvarsretlige emner samt lærebøger om fortrolighedsaftaler og produktansvar. Desuden afholder han kurser i produktansvar, internationale kontrakter og kontraktkoncipering og er kommentator på Karnov (Lov om Forretningshemmeligheder). I 2018 blev Andreas udpeget til Berlingske Business Talent 100 i kategorien "rådgivere".