Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2019-12-19
Ajour d. 2022-03-10
Under opdatering

Juridisk informationssøgning i Karnov Online

0 kursuspoint i Bliv en bedre advokat

 -  5 anmeldelser

På dette kursus i juridisk informationssøgning i Karnov Online, vil underviser Robert Christiansen vise de mest basale funktioner og komme med generelle tips og tricks, der sikrer dig den bedste og mest relevante information - hurtigt og nemt. 

Der vil bl.a. blive kigget på søgereglerne, dokumentvisning, TimeTraveler, fritekstsøgning og meget mere. Kurset er et praksis orienteret kursus, og der vil i løbet af lektionerne være eksempler og visning af selve søgefunktionerne i Karnov Online. Alt dette er for, at du kan effektivisere din søgning og brug af Karnov Online.

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Forsidens funktioner

Første lektion omhandler, hvordan du navigerer rundt på Karnov Online. Robert kaster et hrutigt overblik over de forskellige menuer samt artikler på forsiden.

4 minutter

2.  "Gå til"-funktionen

I denne lektion vil Robert vise hvordan du bruger "gå til"-funktionen til hurtigst muligt at finde de eksakte dokumenter og det værende love, lovforslag eller afgørelser.

7 minutter

3.  Fritekstsøgning

Efter at have set på gå-til funktionen vil der nu blive kigget på fritekst søgninger ved hjælp af søgefunktionen. For at kunne søge korrekt i søgemaskinen, skal man kende de forskellige søgeregler, som vil blive gennemgået på lektionen. Jo bedre man kender søgereglerne, jo bedre og mere kvalificeret resultater får man. 

4 minutter

4.  Optimering af søgereglerne

Der fortsættes nu fra søgefunktionen til resultatlisten, som bygger videre på søgningen. Ved at lave en simpel søgning kommer der en bruttoliste af dokumenter. Nu vil vi se på hvordan man videre kan indstille og skærpe sin søgning for at få den mest overskuelige og relevante resultatliste.

5 minutter

5.  Dokumentvisning

Når man læse gennem dokumentet, kan man trykke på forarbejde, hvortil de forskellige ændringslove vil komme frem. Her vil det fremgå, i hvilke paragraffer der har været ændringer i, uden at hele loven skal gennemgås.

5 minutter

6.  Time Travel funktionen

For at gå yderligere i dybden fortsættes der med dokumentvisning. Da Karnov løbende opdaterer de forskellige lovsamlinger, er der selvfølgelig også mulighed for at finde både gammel og ny praktiserende lov herinde. TimeTravel funktionen benyttes hertil, hvor man kan se tidligere lovgivning, men også fremtidige lovændringer.

11 minutter

7.  Forarbejder

I lektionen vil vi se på, hvordan man nemt navigerer rundt i forarbejder til lovforslag, love, ændringer af paragraffer, bemærkninger med mere. 

12 minutter

8.  Mappefunktionen

Ud over favoritlisten, highlights og noter, kan man kan også gemme tekster i sin personlige udklipsfolder eller samlemappe. Man kan både tilføje teksten, noter og afgørelser i mappen.

5 minutter

9.  Overvågningsfunktionen

Der er nu blevet kigget på enkelte funktioner, som kan være behjælpelige med at søge, så søgningen passer til lige os. Til sidst skal der kigges på overvågninger, som er nyhedsbreve med indhold som lige passer os, som vi kan få sitet til at overvåge for os. 

8 minutter

10.  Highlights og noter

Det er ikke kun muligt at personliggøre sin profil gennem favoritlisten, det er også muligt gennem highlights og noter i de forskellige tekster. Dette letter bl.a. arbejdet, da man kan tilføje noter i en lov, som man ofte bruger, og man behøver derfor ikke at gøre samme arbejde flere gange.

2 minutter

11.  Materialesamlinger

Her ser vi hvordan man nemt og frit kan samle og sammensætte materialesamlinger bestående af paragraffer, domme, dine noter, highlights og ekspotere dem til PDF med indholdsfortegnelse.

11 minutter

12.  Printfunktionen

TIl sidst vil vi se på printfunktionen. Du kan nemt printe dele af dokumenter eller hele dokumentet og dine materialesamlinger.

2 minutter

Robert Christiansen

Robert Christiansen

Online Trainer hos Karnov Group

Robert er uddannet cand.jur og har mange års erfaring med at undervise i effektiv juridisk informationssøgning. Robert underviser både praktikere og teoretikere med varierende faglige baggrunde i Karnov Online. Robert forestår og tilrettelægger også de niveauinddelte webinarer i Karnov Online.