Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2022-06-14

Køb og salg af andelsboliger

3 kursuspoint i Fast ejendom, entrepriseret og lejeret

 -  108 anmeldelser

Modsat andre handler er salg og prissættelse af andelsboliger reguleret. Maksimalpris er definitionen af den højeste pris som en sælger må tage for sin andelsbolig. Den beregnes som værdien af andelen i foreningens formue sammenlagt med værdien af gennemførte forbedringer og eventuelt fast installeret inventar. Boligen må ikke sælges til overpris, og hvis det sker, er der tale om en ulovlig handling med penge under bordet, der kan medføre eksklusion, bødestraf og i værste fald fængsel.

Andelsboligforeningsloven regulerer netop blandt andet prisfastsættelse, samt de betingelser der skal være opfyldte, når en andelsbolig bliver overdraget fra sælger til køber.

Kurset er en gennemgang og indføring i afgørende viden og de centrale bestemmelser i Andelsboligforeningsloven, herunder om blandt andet maksimalpris, og de emner og problemstillinger du som advokat og rådgiver skal være særligt opmærksom på, når du har med køb og salg af andelsboliger at gøre.

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  At købe

Hvem kan købe en andelsbolig? Der har gennem årene været forskellige regler på området, men der findes i dag faste regler for hvordan man erhverver sig en andelsbolig. Lektionen gennemgår også fortrydelse og formularer. 

19 minutter

2.  Maksimalprincippet

Anden lektion fortsætter med maksimalprincippet, da det er det mest velkendte maksimalprincip omhandlende andelsboliger. Dette er hvad typisk skiller andelsboliger fra ejerboliger. 

36 minutter

3.  Forbedringer, overdragelse og ulovlig overpris

Sidste lektion omhandler først forbedringer, hvorefter der fortsættes til overdragelse. Lektionen afsluttes med at gennemgå ulovlig overpris.

38 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Kristian Strandberg Dreyer

Kristian Strandberg Dreyer

Advokat (H) og Partner hos Galst Advokataktieselskab

Kristians specialer er fast ejendom og byggeri, rets- og voldgiftssager samt ejendomsmæglerjura. Kristian er desuden specialist i andels- og ejerboliger samt projektsalg og procedure (retssager).