3 kursuspoint i Bliv en bedre advokat
Cybersikkerhed
Danmark er et af verdens mest digitaliserede lande. Det er på mange måder rigtigt godt, men det betyder også at vi både som land, virksomheder og enkeltpersoner er sårbare overfor cyberangreb: Vores mange digitale services betyder at onde hackere har en stor angrebsflade at arbejde med, og samtidigt er vi meget afhængige af at de digitale services er tilgængelige, og vi kan stole på dem. Hvis en virksomhed rammes af ransomware kan det betyde mange tabte arbejdstimer, måske endda konkurs, og hvis følsomme data kommer i de forkerte hænder kan det både medføre krav om økonomisk erstatning og tab af troværdighed.
For at beskytte os selv og vores organisationer bedst muligt er det afgørende at forstå cybertruslen, så man kan træffe de rigtige modforanstaltninger. Og det er netop kernen i kurset her. Kurset består af to dele/lektioner, hvor den første fokuserer på at forstå trusselsbilledet, hvem er angriberne er, hvad de vil opnå, og hvordan de arbejder. Den anden del/lektion handler om hvordan vi bedst kan beskytte både vores organisationer og os selv – både når det handler om at forebygge, detektere og håndtere angreb.
Når du er færdig med kurset, vil du være bedre rustet til at begå dig sikkert i cyberspace, og du vil kunne bidrage til at gøre din organisation mere cybersikker. Kendskab til en risikobaseret tilgang til sikkerhed vil også hjælpe dig med at forstå hvad der er vigtigste at gøre og hvorfor, afhængig af hvilken organisation du sidder i og hvilken rolle du varetager.
Kurset har fire overordnende formål:
Give dig en en forståelse af cybertruslen, både mod din organisation og dig selv.
Give dig en forståelse af hvordan forskellige typer af hackere arbejder og hvorfor.
Give dig en forståelse for hvordan man som organisation kan arbejde med risikobaseret med cybersikkerhed.
Give dig forståelse for – og konkrete råd til – hvordan du bliver mere cybersikker.
Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.
I den første lektion vil Jens Myrup forklare om de forskellige typer af angribere, hvad der motiverer dem og hvordan de arbejder.
Med udgangsspunkt i hvordan de forskellige angribere arbejder lærer du om hvordan du beskytter dig selv.
Jens Myrup Pedersen er Danmarks første professor i cybersikkerhed ved Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet i København. Jens Myrups store erfaring er grunden til at han er oandstræner for det danske cyberlandshold og er med til at afvikle danmarksmesterskaberne i cybersikkerhed, sammen med blandt andre Center for Cybersikkerhed (CFCS).