Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2022-07-28

Stiftelse af selskab

3 kursuspoint i Erhvervs- og selskabsret, samt bestyrelsesarbejde

 -  130 anmeldelser

Ved at gennemføre kurset Stiftelse af selskab får du nemt et teoretisk overblik over stiftelse af selskaber, og du bliver samtidig i stand til i praksis at stifte selskaber. 

Kurset har til formål at have en praktisk anvendelig vinkel uden at gå på kompromis med de vigtigste juridiske regler, der er nødvendige at kende til.

Selskabslovens regler om stiftelse af anpartsselskaber (ApS) og aktieselskaber (A/S) gennemgås i forhold til udarbejdelse af stiftelsesdokument og vedtægter. Muligheder og faldgruber vedrørende selskabskapital og ledelsesorganer bliver tillige gennemgået i forhold til såvel anpartsselskaber og aktieselskaber, ligesom registreringsprocessen hos Erhvervsstyrelsen gennemgås i øjenhøjde og med praktiske eksempler.

På denne måde er det kursets overordnede formål at gøre dig i stand til selv at stifte såvel anpartsselskaber som aktieselskaber.

Kurset har 4 overordnede formål:

  • Øge din viden om de selskabsretlige regler om stiftelse af ApS og A/S
  • Give dig et overblik over fordele og ulemper ved de to selskabsformer
  • Guide dig til selv at kunne udarbejde stiftelsesdokument og vedtægter samt forestå registrering hos Erhvervsstyrelsen
  • Gøre dig bevidst om de muligheder og faldgruber, der er i forbindelse med stiftelse af selskab, herunder i forhold til regnskabsår, valg af revisor og holdingselskab

 

Målgruppe

Kurset om stiftelse af selskaber er rettet mod, advokater, advokatfuldmægtige, jurister og revisorer i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. 

Kurset kan dog være yderst relevant og egnet for virksomhedsejere, administrative medarbejdere, bogholdere eller andre, der allerede sidder med eller ønsker at håndtere stiftelse af selskaber.

 

Kurset indeholder følgende lektioner:

  1. Relevante forhold og proces ved stiftelse af selskab
  2. Stiftelsesdokument
  3. Vedtægter
  4. Stifterne
  5. Selskabskapital
  6. Ledelsen
  7. Ejerbog og registrering af ejerforhold
  8. Holdingselskab, regnskabsår og revision
  9. Registrering på virk.dk

Kurset er derfor en gennemgang og indføring i de vigtigste selskabsretlige regler og krav, der giver dig det nødvendige overblik for, at du er i stand til selv at stifte selskaber og rådgive dine kunder omkring stiftelse af selskaber, herunder omkring valg af selskabsform og fordele og ulemper ved de forskellige ved ApS og A/S samt holdingselskab eller ej

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Relevante forhold og proces ved stiftelse af selskab

Hvad er processen ved en stiftelse og hvilke regler skal du være opmærksom på? Lektionen giver dig et overblik over processen, når du skal stifte et ApS eller et A/S samt et overblik over de relevante regler i selskabsloven og årsregnskabsloven.

7 minutter

2.  Stiftelsesdokument

Hvad skal stiftelsesdokumentet indeholde og hvad bør det indeholde? I denne lektion får du viden om, hvilke minimumsbetingelser, der er til selskabets stiftelsesdokument i henhold til selskabsloven samt hvilke forhold der tillige skal medtages i stiftelsesdokumentet under nærmere betingelser.

9 minutter

3.  Vedtægter

Hvad skal vedtægter indeholde og hvad bør det indeholde? I denne lektion får du viden om, hvilke minimumsbetingelser, der er til selskabets vedtægter i henhold til selskabsloven samt hvilke forhold der tillige skal medtages i vedtægterne under nærmere betingelser.

16 minutter

4.  Stifterne

I denne lektion bliver der sat fokus på stifterne af selskabet. Hvem kan være stifter og hvilke krav stilles der til stifterne?

6 minutter

5.  Selskabskapital

I denne lektion gennemgås kravene til selskabskapitalen, men der stilles også skarp på tegning af selskabskapital, indbetaling af selskabskapitalen og hvilken dokumentation der skal indhentes for selskabskapitalen. Mulighederne for apportindskud (indskud i andre værdier end kontanter) gennemgås også.

24 minutter

6.  Ledelsen

Hvilken ledelsesstruktur kan vælges og hvem kan være i ledelsen i et kapitalselskab? Det bliver du klogere på i denne lektion, hvor der er fokus på reglerne om mulighederne vedrørende ledelsen i både anpartsselskaber og aktieselskaber.

8 minutter

7.  Ejerbog og registrering af ejerforhold

I denne lektion bliver reglerne for selskabets ejerbog gennemgået, ligesom der er fokus på registrering af selskabets ejerforhold hos Erhvervsstyrelsen. Dette gælder både i forhold til reelle ejere og legale ejere.

9 minutter

8.  Holdingselskab, regnskabsår og revision

Hvad er fordelene ved et holdingselskab? Hvilket regnskabsperiode skal selskabet have og skal selskabet have en revisor? Dette sættes der fokus på i denne lektion.

15 minutter

9.  Registrering på virk.dk

Kursets sidste lektion har en mere praktisk vinkel, da der sættes fokus på selve registreringen af selskabet hos Erhvervsstyrelsen og på virk.dk.

9 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Simon Trolle Markussen

Simon Trolle Markussen

Advokat og juridisk direktør ved Dokumenter.dk

Advokat Simon Trolle Markussen er uddannet cand.jur. fra Københavns Universitet i 2012 med en afhandling om partnerselskaber. Simon Trolle Markussen arbejder med erhvervsret og selskabsret og har stor erfaring med etablering og omstrukturering af selskaber samt indgåelse og fortolkning af kontrakter, herunder ejeraftaler, direktørkontrakter, erhvervslejekontrakter mv. Han rådgiver også inden for køb og salg af erhvervsejendomme og erhvervslejeret, herunder om opsigelse af erhvervslejemål samt regulering af lejen. Yderligere sidder han i en række bestyrelser og har i sin rådgivning stort fokus på, at denne skal være i krydsfeltet mellem jura, økonomi og strategi.