Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2018-08-20
Ajour d. 2020-02-01

Vedligeholdelse og mangler i boliglejemål

4 kursuspoint i Fast ejendom, entrepriseret og lejeret

 -  37 anmeldelser

Kurset “Vedligeholdelse, mangler og fraflytning i boliglejemål" tager dig gennem reglerne om de to emner. Du vil få en udførlig introduktion til de to sammenhængende regelsæt, hvor du indledningsvis vil blive introduceret for reglerne om vedligeholdelsesmangler. Derefter vil du blive guidet igennem reglerne om fraflytningstvister. Du vil få et indblik i samspillet mellem de to regelsæt og de forhold, som gør sig gældende, særskilt for hvert af de to emner. Kurset indeholder en regelgennemgang for hvert af de to emner, der er underbygget af eksempler fra praksis. 

Den første del om vedligeholdelsesmangler rummer emner som indvendig vedligeholdelse, udvendig vedligeholdelse, og en definition af, hvem der bærer vedligeholdelsespligten. 

Den anden del om fraflytning indeholder emner som indkaldelse til syn, fraflytningsrapporten og meget mere. 

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Vedligeholdelse & Mangler

Første lektion omhandler vedligeholdelse i private lejeboliger, hvor lejeloven og boligreguleringsloven anvendes. Der bliver gennem første del af lektionen lavet en begrebsgennemgang, hvorefter der fortsættes med emner inden for vedligeholdelse; Risikofordeling  Hvem bærer risikoen Udgangspunktet Bevisbyrde Ejerforholdet Vedligeholdelse indvendig Vedligeholdelse udvendig Gennem lektionen bliver der også gennemgået en række eksempler, gennem tidligere sager, for at vise reglsættet anvendt i praksis. 
ca. en time

2.  Fraflytning

Kursets anden lektion beskæftiger sig med fraflytningsreglerne i den private lejelovgivning. Der startes med et gennemgå indflytningssyn, før der fortsættes med fraflytning. Under fraflytning bliver der diskuteret emner som; Obligatorisk indflytningssyn Sanktioner Afleveringsstand Flyttesyn Reklamation Obligatorisk fraflytningssyn  Ret til afhjælpning  Der bliver, ligesom forrige lektion, gennemgået konkrete eksempler fra sager, så reglsættes kan ses i praksis. Der afrundes med hvilke andre krav der kan opstå, samt digital kommunikation. 
ca. en time
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Katrine Skov Kubel

Katrine Skov Kubel

Advokat, Senior manager hos Bruun & Hjejle

Katrine har stor erfaring inden for boliglejeretten. Katrine blev jurist fra Københavns Universitet i 2011, og har siden hun blev færdig beskæftiget sig med sagsbehandling i huslejenævnene, beboerklagenævnet og sidst i ankenævnet i København. Hun har her opnået et indgående kendskab til boligretten. Katrine har i 2018 valgt at skifte branche, og startede den 1. april 2018 som fuldmægtig hos Winsløw Advokatfirma, hvor hun tillige beskæftiger sig med blandt andet boligret. Katrine er en erfaren underviser og formidler, og holder jævnligt tilpassede kurser.