4 kursuspoint i Ansættelses- og arbejdsret
På kurset vil deltagerne få et overblik over de forskellige typer af incitamentsordninger for medarbejdere herunder sondringen mellem aktiebaserede incitamentsordninger og kontantbaserede incitamentsordninger. Deltagerne vil endvidere få en grundig indføring i forhold ved indgåelsen og formuleringen af kontantbaserede bonusordninger, de relevante forhold i forbindelse med opsigelse og fritstilling, samt de praktiske faldgruber i den forbindelse.
Blandt emnerne er:
Kursets formål er at give deltagerne indsigt i forhold ved indgåelse af incitaments- og bonusordninger samt de væsentligste praktiske problemstillinger i forbindelse hermed.
Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.
Første lektion omhandler bonusaftaler, og hvilke formål og reguleringer der findes på området. Bonusordninger er en måde, at tiltrække, holde og motivere sine medarbejdere. Det kan også være en måde, at opsætte parametre, så virksomheden når sine ønskede mål. Deltagerne i en incitamentsordning bliver gennemgået, samt hvilke love der er gældende for de individuelle personer.
Lektionen fortsætter med de kontante bonusordninger, som bliver gennemgået med en lang række konkrete eksempler og afgørelser.
Anden lektion forsætter med bonusordninger, og de forskellige typer af bonusordninger. Sign-on bonus, fastholdelsesbonus og præstationsbonus er alle tre bonusordninger under de kontante bonusordninger, og bliver gennemgået på lektionen.
Lektionen rundes af med fantomaktier, som er en del af de kontante bonusordninger.
Der fortsættes med indgåelse, ændring og opsigelse af bonusordninger, hvor de alle tre gennemgås med eksempler og afgørelser. Der kommer bl.a. flere eksempler på, hvordan man kan ændre en aftale, samt hvorfor en aftale kan blive ændret.
Sidste lektion omhandler en række specielle situationer, som kan give lidt problemer i praksis, nemlig sygdom, ferie, graviditet og barsel. Den nye ferielov bliver illustreret med eksempler, og der indregnes et eksempel med bonusordning. Barsel og graviditetsoverlov gennemgås både for kvinder og for mænd, hvilke rettigheder de har i de nævnte perioder, samt om der er tale om diskrimination. Der afrundes med en række eksempler fra ligebehandlingsloven og afgørelser i strid dermed.
Mette Klingsten blev uddannet advokat i 1997. Mette har lang erfaring inden for arbejds- og ansættelsesret, retssager og bestyrelsesarbejde og er forfatter til bogen ”Ansættelsesretlige aspekter af virksomhedsoverdragelse” (2016). Hun er partner hos Mette Klingsten Advokatfirma og er desuden tilknyttet Københavns Universitet som intern lektor i individuel arbejdsret.