Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2020-03-02
Ajour d. 2020-10-06
Under opdatering

Cybersikkerhed for advokater

4 kursuspoint i Immaterialret, databeskyttelsesret og markedsføringsret

 -  18 anmeldelser

Formålet med kurset er at kigge overordnet på hvilke trusselsaktører der står overfor os, hvilke trusler er der mod os og hvordan systematiserer man disse trusler? Disse trusler kan man samle til en risikovurdering, som kan være behjælpelig til at afkode når man møder en trusel eller anden tvivlsom aktør. Det er især en risikovurdering set ud fra en GDPR-kontekst.

Kurset har en lang række hovedemner som bl.a. omhandler:

  • Hvad er risici for en størrelse?
  • Hvilke trusler findes der?
  • Terminologi over trusler
  • Framework til risikovurdering

Afslutningsvist bliver det helle afprøvet med en case, hvor der vil være eksempler og mulighed for at teste sin viden i praksis.

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Risikovurdering

Første lektion omhandler risikovurderinger, samt hvilke trusselsaktører der er, hvilke trusler udgør de og hvordan systematiserer man trusler. Der vil gennem lektionen kommer en lang række eksempler på forskellige trusler, samt hvad egentlige risici er. Underviser Henning Mortensen vil yderligere gennemgå hvordan man kan opsætte en trusselsterminologi, til systematisering af truslerne, og et risikovurderingsframework, som er nogle konkrete værktøjer, du kan benytte direkte efter kurset. 

ca. en time

2.  Tekniske og organisatoriske værktøjer

Anden lektion omhandler nogle af de tekniske og organisatoriske værktøjer, som er til rådlighed i de forskellige organisationer, når vi skal beskytte vores data. Hvilke standarder er der på området, hvilke organisatoriske foranstaltninger findes der, er der tekniske foranstaltninger samt hvordan dokumenterer og kontrollerer vi dette efterfølgende? 

For det er vigtigt at holde ved, hvad sikkerhed virkelig er. Da det kan være nemt at blive for nørdet og gå i dybden med de forskellige regler, kan man også tabe mange mennesker når man skal lave en vurdering af sikkerheden. Derfor er det vigtigt at sikkerhed er til for at beskytte individet, samt stemme overens med de regler og værdier der er i organisationen.

ca. en time
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Essential (DKK 875,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
0,00 kr. pr. måned
Ingen afmeldingsfrist
Køb Bech Bruun Enterprise (DKK 0,00)
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Henning Mortensen

Henning Mortensen

CISO/CPO/IT-sikkerhedschef hos Brdr. A&O Johansen A/S

Henning er uddannet M. Sc. Pol. fra Århus Universitet. Henning har igennem en årrække været en markant stemme i den danske sikkerhedsdebat, som medlem af både Rådet for Digital Sikkerhed og Datatilsynet. Han står bag en lang række vejledninger om forskellige former for informationssikkerhed rettet mod danske virksomheder, ligesom han er en hyppigt anvendt foredragsholder inden for området.