3 kursuspoint i Familie- og arveret
Dette kursus vil givet dig et indblik i, hvordan du nedlægger den gode samværspåstand – og fortælle dig om administrativ praksis forbundet hermed.
Samværsområdet har nemlig frem til indførslen af det nye skilsmissesystem vedvarende henhørt under de administrative del af skilsmissesystemet. Det er kun kortvarigt suppleret af, at domstolene fik en sideløbende kompetence fra år 2007-2012. Samværsområdet baseres derfor på en omfangsrig og detailorienteret administrativ praksis, som man ikke rigtigt kan læse sig til. Men kendskab til denne administrative praksis er afgørende, når man står med en samværssag.
På kurset ser vi derfor indledningsvist på samvær overordnet set, herunder samværspåstandens formål, begrebet samvær og hvad administrativ praksis reelt er mv. Kurset gennemgår desuden den gode samværspåstand med et separat fokus hvert punkt knyttet administrativ praksis, samt anbefalede formuleringer.
Det betyder, at kurset kommer omkring overdragelsesrammerne – og dermed også transporten –forbundet med samvær samt rammerne for bl.a. følgende:
Formålet med kurset er at klæde dig på til at nedlægge den gode samværspåstand som sikrer, at forældrene efterfølgende har klare rammer for deres samarbejde. Det med en samværsafgørelse, som rammesætter så mange aspekter som muligt, så forældrenes mulige konfliktpunkter mindskes, som i videst muligt omfang sikrer fortolkningstvivl.
Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.
I denne lektion om samværet helt overordnet set kigger vi bl.a. på samværspåstandens funktion, samvær som begreb, hvilke typer samvær der findes og administrativ praksis på området.
I denne lektion om transport ved samvær gennemgår vi ansvarsgrundlaget, administrativ praksis, overdragelsesklausuler samt af hvem og hvordan transportomkostninger afholdes.
Denne lektion fokuserer på administrativ praksis om løbende samvær samt anbefalinger. Desuden ser vi på optrapningsordninger.
I denne lektion om feriesamvær kigger vi på feriesamvær generelt, og herudover hvad der er gældende for hhv. vinterferie, eftersferie, påskeferie, sommerferie og juleferie.
I denne lektion om helligdagssamvær kigger vi nærmere på ferie vs. helligdag, samt administrativ praksis og anbefalinger.
I denne lektion gennemgår vi vilkår for samvær samt administrativ praksis på området og anbefalinger.
I denne lektion ser vi bl.a. på bopælforælderens ret til ferieafholdelse, administrativ praksis og anbefalinger.
I denne lektion ser vi på typerne af erstatningssamvær, administrativ praksis og anbefalinger.
I denne lektion ser vi på påstanden om "andet", valg af ferierammer og påstand om bopæl/forældremyndighed.
I denne lektion kigger vi nærmere på en række særlige emner herunder sambehandling med bopæl/forældremyndighed, krydsende bopælsret, deleordninger og overvåget samvær.
Tanja Graabæk er advokat og partner i advokatfirmaet Bolund & Graabæk, og er i dag Danmarks nok førende specialist i sager om samvær. Hendes hjerte brænder for skilsmissebørn. Hun beskæftiger sig udelukkende med forældreansvar (sager om samvær, bopæl og forældremyndighed), og har gjort det i størstedelen af sin karriere, hvor hun har arbejdet på begge sider af bordet: Først som familieretlig jurist i Familieretshuset (da det hed Statsforvaltningen og Statsamtet) og derefter som hhv. først jurist og nu advokat med speciale i forældreansvarssager.