Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2022-05-23

EU Sanktioner

3 kursuspoint i EU-ret, konkurrenceret og udbudsret

 -  29 anmeldelser

Kursus i EU Sanktioner

EU-sanktioner er et geopolitisk værktøj som pålægger virksomheder og enkelt personer en række pligter til enten at gøre eller undlade at noget bestemt. Det kan f.eks. være en pligt til ikke at importere eller eksportere bestemte vare og ydelser fra sanktionerede lande, pligt til at undlade samhandel med sanktionerede lande og personer og pligt til at indefryse ting og andet af værdi, som tilhører sanktionerede personer.

En manglende opfyldelse af de pligter, der påhviler virksomheder og personer kan straffes med bøde og fængselsstraf, - og det er ikke kun forsætlige overtrædelser, der straffes.

På kurset får du en grundig indføring i EU’s sanktions regime. Du får indblik i, hvor de kommer fra og deres overordnede formål, virksomhedernes rolle og risici i relation til disse regler. Du lærer, hvad sanktioner går ud på, hvordan du navigerer i dette univers, og hvordan du finder frem til om en transaktion er ramt af en sanktion. Du får også hel konkrete og lavpraktiske værktøjer til at sikrer, reglernes overholdelse

Kurset har fire overordnende formål:

  • Give dig faglig viden om, hvad EU-sanktioner er, og hvordan du sikrer deres overholdelse.
  • Give dig et nærmere kendskab til sanktionerne mod Syrien og Rusland.
  • Sætte dig i stand til at nedbringe risikoen for overtrædelse af EU-sanktioner for den virksomhed, du rådgiver.
  • Guide dig til at komme i gang med opbygning – eller optimering – af et trade compliance program, for den virksomhed, du rådgiver.

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Indledning

Vi ser helt overordnet på retsområdet herunder formålet med reglerne og forholdet til eksport kontrol.

12 minutter

2.  EU sanktioner basis

Lovgrundlaget gennemgås, sammen med konsekvenserne af en manglende overholdelse samt EU’s jurisdiktion.

25 minutter

3.  Sanktioner mod personer

Kredsen af sanktionerede personer afklares. Du får indblik, hvilken Third Party Due Diligence proces, der skal gennemføres, samt hvorledes en screening for sanktioner gennemgøres. Tidspunkter og screenings tools belyses også.

30 minutter

4.  Landesanktioner og andre sanktionsregimer

Kredsen af landesanktion afklares, og du får indblik i deres – typiske – indhold samt om andre sanktionsregimer kan være relevante.

5 minutter

5.  Sanktionerne mod Syrien

Med afsæt i sanktionerne mod Syrien får du forståelse for, hvor du finder relevante sanktioner, og skaber dig et overblik over og forståelse for, hvad de indeholder. Læringer af Dan-Bunkering dommen inddrages også.

15 minutter

6.  Sanktioner mod Rusland

Vi stiller skarpt på sanktionerne mod Rusland, herunder hvor finder du dem, og hvad går de ud på.

14 minutter

7.  Aftaledokumenter

Det afklares, om risikoen ved en sanktions overtrædelse kan håndteres ved aftale bestemmelser – herunder om en force majeure klausul er tilstrækkelig.

9 minutter

8.  Bonus

Til sidst har vi en kort bonuslektion, hvor vi tager et hurtigt kig udenfor EU’s grænser, hvor andre landes eksportregler kan have indflydelse på EU’s regler. Af samme årsag ser vi også på hvad EU Blocking statute er for en størrelse.

7 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Annelise Lykke Schmidt

Annelise Lykke Schmidt

Advokat (L) hos Lykke Schmidt Advokatfirma

Annelise er erhvervsadvokat med speciale i compliance med sanktioner og eksport kontrol, anti-bestikkelse og korruptions reglerne. Hun har mere end 25 års erhvervserfaring og bruger hoveddelen af sin tid på at hjælpe virksomhedsejere og virksomheder med at sikre overholdelse af reglerne for eksportkontrol samt alle sanktioner. Annelise har desuden undervist på universiteter, aftenskoler mm. og været kst. landsdommer.