6 kursuspoint i Fast ejendom, entrepriseret og lejeret
Kurset ”FIDIC-kontrakter” henvender sig både til nye og erfarne brugere af FIDIC-kontrakter. I kurset vil du indledningsvist blive introduceret for FIDIC overordnet, herunder de kontraktformer som FIDIC udbyder. Kurset vil desuden indeholde en generel introduktion til de overordnede forskelle og ligheder mellem FIDIC Yellow Book (2017), Red Book (2017) og Silver Book (2017).
I tillæg hertil introduceres du for nogle af de nøglebegreber, som anvendes i en FIDIC-kontrakt, og disse sættes i et dansk entrepriseretligt perspektiv. Du vil desuden lære om de centrale kontraktuelle forhold i FIDIC Yellow Book (2017), herunder i forhold til en række af de emner der typisk giver anledning til tvivl og tvister – både ved forhandling af, men også under eksekveringen af en FIDIC-kontrakt. I kurset forklares de kontraktuelle mekanismer i en FIDIC-kontrakt ved brug af tidslinjer og procesbeskrivelser, hvilket sætter dig som bruger af en FIDIC-kontrakt i stand til at identificere og visualisere de faldgruber og muligheder, der er til stede ved indgåelse og eksekvering af større nationale og internationale entrepriseprojekter.
Kurset har fire overordnende formål:
Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.
I den første lektion vil der bl.a. introduceres baggrunden for FIDIC, hvilke områder man særligt skal være opmærksom på ift. kontrakter, m.m.
I lektion to vil der blive kigget på kontraktens punkt: General provisions. Heraf gennemgås bl.a. fortolkninger, definitioner af kontrakten, kommunikation m.m.
I tredje lektion kigges der bl.a. på den ansattes rettigheder, og herunder hvordan forpligtelser og ansvar forholder sig.
I lektion fire kigges der på clause fire, som regulerer og definerer kontrakter, og herunder dens forpligtelser.
Lektion fem berører clause fem, hvori design og projekteringen i og med kontrakten gennemgåes.
I lektion seks kigges der på clause 10 'Employers Taking Over1, som man indenfor entrepriseret kalder 'aflevering'. Heri gennemgår vi bl.a. processerne og forudsætningerne for aflevering, samt dets vigtighed.
I denne lektion kigges der på clause 14 som relaterer sig til kontrakt summen og betaling af kontrakt summen.
I lektion otte vil der kigges på clause 16, som er suspention og ophævelse, og hvordan dette forholder sig ift. kontrakten.
I sidste lektion samles der op på alle clause punkterne, herunder clause 20 og 21, og hvordan den adskiller sig fra de andre, samt processerne.
Casper Gammelgaard er både dansk og internationalt uddannet advokat, og blev i 2014 udvalgt af Berlingske Business til at være blandt Danmarks 100 største talenter. Siden 2015 har han været medejer og aktiepartner i HjulmandKaptain Advokatfirma. Her beskæftiger han sig med kommercielle kontrakter, internationale forhold, entrepriseret m.m. Derudover er Casper Gammelgaard certificeret international voldgiftsdommer, har møderet i Højesteret, samt ekstern lektor i voldgiftsret. Ligeledes underviser han i bl.a. FIDIC, Entrepriseret og Contract Management.
Rasmus C.L. Pedersen er udannet cand.jur. fra Københavns Universitet, med supplerende studier i udlandet. Siden april 2021 har Rasmus været ansat som ph.d.-stipendiat på Aalborg Universitet ved Juridisk institut. Han er tidligere advokat, (advokatbeskikkelse deponeret pr. 31. marts 2021), hos HjulmandKaptain. Sideløbende med sin forsknings på Aalborg Universitet er han dog er han fortsat tilknyttet rådgiver indenfor bl.a. entrepriseret, kommercielle og internationale kontrakter m.m. Ligeledes underviser Rasmus bl.a. indenfor sin erfaring med FIDIC og kommercielle forhold indenfor juraen.