Denne video er en forsmag på kurset. Køb adgang for at se alle lektioner og hente kursusmaterialet.

Om kurset

Udgivet d. 2019-09-12
Ajour d. 2020-02-01

Investorfradragsloven & Aktiesparekontoloven

4 kursuspoint i Skat og moms

 -  3 anmeldelser

Kurset om Investorfradragsloven og Aktiesparekontoloven giver et overblik og gode råd, hvis man ønsker at investere i enten mindre virksomheder eller i aktier. De to love på området giver incitament for privatpersoner til at investere deres penge, og som rådgiver skal man derfor være opdateret på regler og muligheder. 

Investorfradragsloven er en ny skattelov, hvor man får mulighed for at få fradrag for sine investeringer i mindre og nystartede virksomheder. Som rådgiver bør man derfor være opdateret på dette, så man kan rådgive sine klienter korrekt og kende de mest optimale investeringsmuligheder i mindre selskaber og nystartede virksomheder.

Aktiesparekontoloven er et tiltag regeringen har lavet, hvor det er muligt at få en investering med en lavere beskatning med henblik på aktieavancebeskatningsloven. Dette er et tiltag, som opfordrer danskerne til at foretage investeringer i aktier, og dette forsøger man at belønne med en aktiesparekonto, hvor beskatningen er lavere, end hvis man har pengene i frie midler.

Målgruppe

Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.

Lektioner

1.  Investorfradragsloven

Den nye lov om investorfradragsloven, er en lov der er kommet i stand i 2017, hvor der blev besluttet at man ville fremme investeringerne af mindre selskaber gennem et fradrag til investorerne. Man får derfor som investor et fradrag på de investeringer man foretager i mindre og nystartede virksomheder. 

Loven omfatter fuldt skattepligtige personer i Danmark, og det er derfor ikke muligt for selskaber at anvende denne lovgivning. Er man derfor en person der investerer, via sit selskab, i en nystartet virksomhed, kan man ikke benytte investorfradragsloven. 

Gennem lektionen vil der være en række eksempler og illustrationer, der viser virke af loven, samt hvordan man som privatperson kan benytte loven.

ca. en time

2.  Aktiesparekontoloven - del I

Aktiesparekontolovnen er en ny lov i skattelovgivningen, men intentionen om at få danskerne til at spare op og købe aktier for de penge. Med det nye tiltag, kan man lave en aktiesparekonto og handle aktier gennem kontoen. Afkastet fra aktierne vil derefter blive mere lempligt beskattet. 

På lektionen bliver der gennemgået hvem der kan oprette en aktiesparekonto, hvor meget må man indskyde på kontoen, beskatningen af afkastet, hvilke typer aktier kan man investere i, samt hvilke regler der gælder ved værdipapirer eller kontant indskud. Der vil også være et eksempel på en beregning af en investering i aktier, samt hvilket afkast dette vil give.

ca. en time

3.  Aktiesparekontoloven - del II

Anden del af Aktiesparekontoloven omhandler beskatning af afkast. Dette skal opgøres hvert år af pengeinstitutterne, og der udregnes skat på dette. Der er forskellige balancer der skal opgøres, og dette vil blive gennemgået. 

Yderligere vil negativ skat også blive gennemgået, samt overførsel af negativ skat. Begrænset skattepligtige personers muligheder og de regelsæt omhandlende dem bliver også gennemgået på lektionen. Lektionen bliver rundet af med de straffebestemmelser der findes på dette område, samt den overgangsperiode der er inden ikræfttræden. 

27 minutter
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
1.075,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Køb Professional (DKK 1.075,00)
Ubegrænset adgang til alle kurser
Adgang til alle kommende kurser
Betaling hver år
875,00 kr. pr. måned
Bindingsperiode på 12 måneder
Prøv i en gratis periode
  • Sikker betaling gennem Stripe
  • Support alle ugens dage kl. 9-16
  • Afspil på computer, telefon eller tablet

Jørgen Frausing

Jørgen Frausing

Senior Tax Manager og partner hos TVC Advokater

Jørgen Frausing arbejder primært med undervisning, markedsføring og rådgivning af revisorer. Jørgen blev ansat hos TVC Advokatfirma i 2010. Jørgen har tidligere været ansat som leder af afdelingen for Bikuben/BG Banks egne skatteforhold, Skattekonsulent i Foreningen Registrerede Revisorer og leder af Info-revisions skatteafdeling. Jørgen har været medlem af FSR's skatteudvalg. Jørgen har en betydelig undervisningserfaring.