3 kursuspoint i Familie- og arveret
Med dette kursus får du et overordnet indblik i det aktuelle skilsmissesystem, herunder samværssagernes gang gennem systemet. Der ses på udviklingen i samværsområdets retsregler, og du vil blive introduceret for såvel kerneterminologier på samværsområdet som den retlige ramme for samværssagerne.
Kurset går tæt på både Familieretshusets behandling af samværssagerne om endeligt samvær, herunder Familieretshusets afgørelseskompetence samt muligheder for at klage over Familieretshusets afgørelser, og på Familierettens behandling af samværssagerne, herunder muligheden for at anke Familierettens domme. Derudover kommer kurset ind på sagsbehandlingen af de midlertidige afgørelser, ligesom der kort vil blive kommet ind på muligheden for at tvangsfuldbyrde afgørelser om samvær.
Målet med kurset er således at give en forståelse af de rammer og de spilleregler, som du vil møde i skilsmissesystemet, når du som professionel aktør skal håndtere en samværssag.
Vores kurser er primært rettet mod advokater og advokatfuldmægtige i forbindelse med deres obligatoriske efteruddannelse. Kurserne kan dog være yderst relevante og egnede for virksomhedsejere, administrative medarbejdere eller andre med særlig interesse indenfor området.
I denne lektion gennemgår vi følgende emner:
I denne lektion gennemgår vi følgende:
I denne lektion gennemgår vi følgende:
I denne lektion gennemgår vi følgende:
I denne lektion gennemgår vi følgende:
Tanja Graabæk er advokat og partner i advokatfirmaet Bolund & Graabæk, og er i dag Danmarks nok førende specialist i sager om samvær. Hendes hjerte brænder for skilsmissebørn. Hun beskæftiger sig udelukkende med forældreansvar (sager om samvær, bopæl og forældremyndighed), og har gjort det i størstedelen af sin karriere, hvor hun har arbejdet på begge sider af bordet: Først som familieretlig jurist i Familieretshuset (da det hed Statsforvaltningen og Statsamtet) og derefter som hhv. først jurist og nu advokat med speciale i forældreansvarssager.